Betoni- ja tiilirakenteiden korjaus sekä haitta-aineiden kapselointi

Eskon Oy tekee sekä injektointeja että haitta-aineiden kapselointia. Kapselointimenetelmä estää haitallisten aineiden ja kaasujen, kuten radonin, kreosootin ja muiden PAH- tai VOC-yhdisteiden pääsyn asunnon rakenteista sisäilmaan. Menetelmä sopii rakennuksiin, joiden ulkovaipassa on kosteusvaurioituneita materiaaleja. Niissä on usein aukkoja, joista epäpuhtaudet pääsevät sisätiloihin.

Lue lisää kapseloinnista

Injektointi

Suoritamme betonirakenteiden vesivuoto-, letku-, ja halkeamainjektointeja pitkällä kokemuksella. Olemme tehneet erilaisia injektointitöitä jo vuodesta 1988 lähtien. Injektointiosastollamme työskentelee jatkuvasti 8 –15 ammattitaitoista asentajaa. Dokumentoimme kaikki injektointityömme injektointipöytäkirjoihin, joista toimitamme tilaajalle kappaleen.

Injektointi

Vesivuodot

Maanpinnan alapuolisissa betonirakenteissa, työsaumoissa, liikuntasaumoissa sekä halkeamissa esiintyvissä vesivuodoissa käytämme erityyppisiä polyuretaanihartseja, jotka reagoivat veden kanssa tukkien vuodot.

Injektointiletkujen asennukset ja injektointi

Suoritamme injektointiletkujen asennusta betonirakenteiden työsaumoihin, liikuntasaumoihin sekä läpivienteihin. Suoritamme injektointiletkujen paineistuksia pu-hartsilla. Oikein asennetut injektointiletkut varmistavat työsaumojen vedenpitävyyden ja näin ollen vältytään kalliilta jälki-injektoinneilta.

Betonirakenteiden vahvistus (Halkeamien injektointi)

Teemme myös betoniin muodostuneiden halkeamien korjausta eli rakenteiden vahvistamista. Yleensä halkeamat ovat syntyneet betonin kuivumisesta tai rakenteen ulkoisesta liikkeestä. Yleisimmin halkeamia esiintyy seinissä, lattioissa, pintavaluissa, ontelolaatoissa, pilareissa ja palkeissa. Halkeamat saadaan vahvistettua epoksihartseilla kestäviksi.

injektointihalkeamat

Kapillaarikatko­injektointi

Kapillaarisesti nouseva kosteus voidaan pysäyttää betoni- ja tiilirakenteissa. Käytämme Vandex-tuoteperheen tuotteita, jotka ovat osoittautuneet toimiviksi. Kapillaarikatko tehdään yleensä rakenteeseen, jossa on havaittu kosteutta. Injektointi muodostaa rakenteeseen hydrofobisen kerroksen, joka estää kosteuden nousun rakenteeseen.

Laattainjektointi (kopo-laatat)

Tällä menetelmällä saadaan alustastaan irronneet kopo-laatat kiinnitettyä siististi ja nopeasti paikoilleen. Yleisimpiä kohteita ovat kylpyhuoneiden lattia- ja seinälaatat, ulkolaatat ja portaat sekä rakennusten julkisivut (vuolukivimuuraukset).

Kopolaattojen injektointi Kopolaattojen injektointi 2

Kopolaattojen injektointi 3 Kopolaattojen injektointi 4

Lisätietoja

Voit kysyä lisätietoja betoni- ja tiilirakenteiden korjauksesta, kopojen lattia- ja seinälaattojen kiinnityksestä sekä haitta-aineiden kapseloinnista injektointityönjohtajiltamme Marko Uusiportimolta ja Petri Koskiselta.
Injektointityönjohtaja Marko Uusiportimo

Marko Uusiportimo

Injektointi / kapselointi
Työnjohtaja
0400 179 737
marko.uusiportimo@eskon.fi

Injektointityönjohtaja Petri Koskinen

Petri Koskinen

Injektointi / kapselointi
Työnjohtaja rkm.
040 5472077
petri.koskinen@eskon.fi

Katso video injektoinnista: