Kapselointi

Haitta-aineiden kapselointi on kustannustehokas tapa parantaa sisäilmaa rakennuksissa, jotka muuten olisivat pahimmassa tapauksessa purku-uhan alla. Tämä menetelmä estää haitallisten aineiden ja kaasujen, kuten radonin ja PAH- tai VOC-yhdisteiden pääsyn rakenteista asunnon sisäilmaan. Menetelmä sopii rakennuksiin, joiden ulkovaipassa on kosteusvaurioituneita materiaaleja. Niissä on usein aukkoja, joista epäpuhtaudet pääsevät sisätiloihin.

Kapselointi ei poista haitta-aineita rakennuksesta, mutta menetelmä estää niiden pääsyn sisäilmaan, jolloin asumismukavuus ja sisäilman laatu kohteessa paranevat. Kun kohteessa on havaittu kosteus- ja mikrobivaurio tai hometta, ainoa vian kokonaan poistava ratkaisu on rakenteiden purku ja uusiminen. Tämä on kallista ja usein myös käytännössä mahdotonta. Kapselointi auttaa ongelmaan nopeasti. Käyttökohteita ovat esim. koulurakennukset, asuintalot, liike- ja teollisuuskiinteistöt sekä muut yleiset tilat. Menetelmää on mahdollista käyttää ympäri vuoden.

Kohteen pintamateriaalit on poistettava ja betonipinta hiottava sileäksi. Rakenteiden halkeamat injektoidaan ja koko hiottu alue kapseloidaan. Kapselointi voidaan tehdä lattia-, seinä- ja kattopinnoille. Samalla kapseloidaan myös läpiviennit sekä ovien ja ikkunoiden karmit. Tiivistysepoksin tiiveys on varmistettu suunnittelutoimisto Vahasen haitta-aineläpäisevyystutkimuksella. Käytämme mm. Weberin ja Ardexin materiaaleja ja teemme yhteistyötä alan suunnittelijoiden kanssa. Annamme työtapaselosteen aina ennen työn alkua. Tämä ratkaisu on aikaa säästävä sekä tehokas myös kustannuksiltaan.

Meiltä myös purkutyöt!

Jos lattiasta on löydetty esim. kreosoottia, voit tilata Eskonilta myös tarvittavat purkutyöt lattiasta ja seinistä ennen kapselointia parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi!

Kreosootti on puunsuojaukseen käytetty kemikaali, mikä sisältää PAH-yhdisteitä, joiden on todettu aiheuttavan syöpää, perimävaurioita ja ihoärsytystä. Kreosoottia on käytetty yleisesti 1920-luvun ja sitä vanhempien rakennusten puunsuojauksessa sekä mm. kellareiden seinissä ulkopuolisena vedeneristyksenä ja alapohjan kosteuseristyksenä.

Lattian kapselointi

Haitta-aineiden kapselointi

Seinäkapselointi

Haitta-aineiden kapselointi 2

Lisätietoja

Injektointityönjohtaja Marko Uusiportimo

Marko Uusiportimo

Injektointi / kapselointi
Työnjohtaja
0400 179 737
marko.uusiportimo@eskon.fi

Injektointityönjohtaja Petri Koskinen

Petri Koskinen

Injektointi / kapselointi
Työnjohtaja rkm.
040 5472077
petri.koskinen@eskon.fi