Hormien kunnostus

Eskon Oy on vuodesta 1988 saakka toiminut täyden palvelun hormitalo. Teemme horminkunnostustyön aina kartoituksesta ja suunnittelusta lähtien toteutukseen saakka. Hormikartoitus ja -tutkimus toteutetaan kuulan, savun ja digitaalisen hormikameran avulla. Hormien kartoitus on tärkeä työvaihe, jotta saadaan tietää hormien kunto ja voidaan valita sopiva korjausmenetelmä. Asiakas saa myös raportin hormien kunnosta.

hormiTämän lisäksi myymme horminkorjaustarvikkeita myös suoraan. Eskon Oy korjaa hormeja kolmella menetelmällä:

Mordax-massausmenetelmä

Mordax-massausmenetelmä on hyvä vaihtoehto silloin, kun hormin läpimittaa ei haluta pienentää. Pinnoitetun hormin sisäpinta parantaa vetoa. Massaus sopii hyvin puulämmitteiselle hormille tai silloin, kun savuhormi muutetaan iv-hormiksi. Mordax-horminkorjausmassa on VTT:n testaama (testausseloste RTE 11159/99) ja sillä on VTT:n myöntämä sertifikaatti (143/00) ja laadunvalvontasopimus, minkä avulla tuotteen kulkua voidaan seurata tehtaalta loppukäyttäjälle.

Lue lisää massauksesta:

Putkitus

Hormi voidaan myös putkittaa joko jäykällä tai taipuisalla haponkestävällä teräsputkella. Putkitusmenetelmä sopii hyvin esimerkiksi savuhormeille, joiden kokoa halutaan pienentää savukaasujen nopeamman virtauksen aikaansaamiseksi.

Lue lisää putkituksesta:

Furanflex-sukitus

Furanflex-menetelmää käytetään ilmanvaihtohormien kunnostuksessa. Furanflex on yhtenäinen sukka, mikä mukautuu iv-kanavan muotoon ja on asennettavissa ilman kanavan aukaisuja ja pituusrajoituksia. Näin vältytään liitoskohdilta ja saadaan sileä putken sisäpinta ja saumaton hormi.

Lue lisää Furanflex-sukituksesta: