Ilmanvaihdon energia­saneeraukset / remontit

Meille ekologisuus ja ilmastotavoitteet ovat tärkeitä ja haluamme tarjota asiakkaillemme aidosti energiatehokkaat ratkaisut ilmanvaihdon modernisointiin.

Pienet energiaremontit tuovat pieniä tuloksia, suuret energiasaneeraukset johtavat suuriin energiasäästöihin. Ekologiset valinnat ja ympäristöä säästävät ajattelumallit tuovat paremman omantunnon ja tukevat kestävää kehitystä.

EC-kammiopuhaltimet hihnavetoisten tilalle

Monessa taloyhtiössä on käytössä vanhat, hihnavetoiset kammiopuhaltimet. Ne vaativat säännöllistä huoltoa ja useat niistä alkavat jo olla tiensä päässä, sillä niitä on asennettu useisiin n. -70-80-lukujen taloihin. Puhaltimet ovat usein asennettu kerrostalojen vintille betonilattian päälle. Betonilattiat ovat usein äänieristämättömiä, jolloin puhaltimen häiritsevät äänet siirtyvät suoraan asuinhuoneistoon.

Olemme ottaneet valikoimaamme uudet, energiatehokkaat EC-kammiopuhaltimet, joilla tullaan korvaamaan vanhat, hihnavetoiset poistopuhaltimet. Suoravetoisissa EC-puhaltimissa on huoltovapaa moottori ja taaksepäin kaartuvat B-siivet, jotka eivät kerää likaa. Puhaltimet ovat sijoitettu äänieristettyihin kammioihin ja säädettävien tärinänvaimennuskumien päälle, joten alla sijaitseviin asuntoihin ei aiheudu äänihaittaa. Koska puhaltimessa ei ole kiilahihnoja, sen huoltotarve on erittäin vähäinen.

Puhaltimen vaihtotyön yhteydessä asennetaan säädinkotelo ja portaaton kierrosnopeuden säädin 0-10 VDC. Säätimellä asetetaan halututut puoli- ja täysinopeudet. Samaan säädinkoteloon voidaan asentaa kello sekä ulkotermostaatti.

EC-puhaltimia on saatavana useissa eri tehoissa.

Saneerauskustannuksen takaisinmaksuaika on yleensä n. 2-5 vuotta sijoitetun pääoman tuoton ollessa 20-40%. Merkittävimmät säästöt tulevat sähkönkulutuksen ja huoltokustannusten pienenemisestä.

Teemme pääkaupunkiseudulla ilmaisen kartoituksen ja esitämme energiatehokasta ratkaisua ilmanvaihtojärjestelmänne modernisoinnille.

Lisätietoja

Lisätietoja ilmanvaihtopuolen palveluistamme saat IV-puolen yksikönpäällikkö Teemu Vilanderilta.

Kysy lisätietoja

IV-työnjohtaja Markku Henttonen

Teemu Vilander

Ilmanvaihto

Yksikönpäällikkö

041 754 6584

teemu.vilander@eskon.fi

IV-työnjohtaja Markku Henttonen

Markku Henttonen

Ilmanvaihto

FISE

Työnjohtaja

0400 597088

markku.henttonen@eskon.fi