Pienhiukkassuodatin – poistaa jopa 95 % pienhiukkasista

Exodraftin ESP-pienhiukkassuodattimella pääset eroon sekä savukaasuista että haitallisista pienhiukkasista!

Suomalaisissa tulisijoissa poltetaan pääosin puuta, joka on hiilineutraali lämmönlähde. Siitä aiheutuu kuitenkin terveydelle haitallisia pienhiukkaspäästöjä, joita pyritään saamaan pienemmiksi myös Hallituksen kansallisessa ilmansuojeluohjelmassa. Suurin ongelma on pientaloalueilla, joilla tulisijojenkin määrä on suuri. Kun pienhiukkaset leviävät ilmassa takkojen ja puusaunojen lämmityksen yhteydessä, ne päätyvät myös naapureiden asuntoihin ilmanvaihdon kautta.

Exodraftin ESP -pienhiukkassuodatin suodattaa vaaralliset ja erittäin hienot hiukkaset puupolttoisten tulisijojen savukaasuista. Suodatin toimii samalla myös savukaasuimurina, mikä kestää jopa 500 °C lämpötiloja.

Suodatin vähentää hiukkasten lukumäärää 95 % ja myös pienentää hiukkasten kokonaismassaa 70-75 %. Mittaukset on tehty norjalaisen NS3058-standardin mukaisesti, mikä vastaa ulkoilman olosuhteita. Sähköstaattinen pienhiukkassuodatin asennetaan savupiipun päälle, jossa on kylmintä. Se käyttää korkeajännite-elektrodia, jolla se lataa hiukkaset keräten ne suodattimen sisään. Exodraft ESP -pienhiukkassuodatin on itsepuhdistuva ja sisältää katalyyttisen tekniikan.

Miksi pienhiukkaset pitäisi suodattaa?

Savukaasuista tulevien pienhiukkasten koko on alle 0,1 μm, mikä on jopa 1000 kertaa pienempi kuin hiuksen halkaisija. Ihmiskehon kurkku pystyy sieppaamaan vain yli 2,5 μm kokoiset hiukkaset, joten pienemmät hiukkaset jatkavat hengityksen kautta matkaansa keuhkoihin ja verisuoniin aiheuttaen mm. astmaa ja hengitysvaikeuksia. Pienhiukkassuodatin vangitsee ja poistaa sekä suuret että erittäin hienojakoiset hiukkaset eliminoiden näin myös terveysriskit.

Itsepuhdistuva toiminto

Pienhiukkassuodatin kerää takan polton yhteydessä syntyvät pienhiukkaset sähköstaattisesti ja vangitsee ne suodattimen sisään. Exodraft ESP:n itsepuhdistuva toiminto polttaa osan hiukkasista. Loput pienhiukkasista palautuvat savupiippuun poltettavaksi. Suodattimen manuaalinen puhdistus ei tällöin ole tarpeen. Savupiipun ja suodattimen väliin voidaan asentaa myös puhdistusluukku, mutta se ei ole pakollista.

Integroitu savukaasuimuri

Exodraft on tunnettu laadukkaista savukaasuimureistaan ja myös ESP-pienhiukkassuodattimen yläosaan on integroitu savukaasuimuri. Se varmistaa jatkuvan vedon savuhormissa polton aikana ja estää savun takaisinvirtauksen huoneeseen. Ilman savukaasuimuria olet luonnollisen vedon armoilla, jolloin savukaasut pienhiukkasineen pääsevät sisälle asuntoon huonontaen sisäilmaa huomattavasti.

Pienhiukkassuodattimen hinta: 2950,00 € sis. alv 24 %

Kysy lisätietoja:

Tekninen myynti, Simon Söderlund

Simon Söderlund

Tekninen myyjä

044 238 5061

simon.soderlund@eskon.fi

Valmispiippujen myynti, Juha Jutila

Juha Jutila

Myynti, valmispiiput, peltityöt

Työnjohtaja

040 8306701

juha.jutila@eskon.fi